Achát

Achát

Ereje összhangba hozza a pozitív és negatív erőket, enyhülést ad, nyugtató hatású. Erősíti az önbizalmat, táplálja a szeretetet, bátorságot ad az újrakezdéshez. Elnyeli a negatív energiákat, jó hatással van a szívre. Tisztítják az aurát. Megnyugtatják az elmét, ezért gondolattisztítók. Egyensúlyt teremt bennünk. Kiegyensúlyozzák a jin és jang energiát. Ráébresztenek önmagunk értékeire. Emésztést, lelket segítők, serkentők. Tisztítják érzelmeinket is. Hasnyálmirigy gyógyítók, vagyis feltárják előttünk az élet édességét. Kiigazítják az agy energiarendszerét, kiegyensúlyozzák a két agyféltekét. Tisztítják a keringési rendszert. Segít a gyakori fejfájás ellen, de jó még láz, epilepszia, terméketlenség, bőrbetegségek, szembetegségek, gyenge látás, depresszió ellen is. Erősíti a tüdőt, gyomrot, májat és az agyat. Emésztésélénkítő hatása is van. Nyugalomra, biztonságra, lelki érettségre, emberismeretre, fantáziára ösztönöz. Az achátok ismert védőkövek, megóvnak minket a rossz szellemektől és semlegesíti a mérgeket. A fehér achát békeachátként is ismert, tiszta fehér színén keresztül békés és nyugtató energiát kölcsönöz, ami megszabadítja a fej és szív területet a nehéz terhektől. Újra nyugodt és tiszta gondolatokat hoz és feloldja bennünk a szorongást és a nyugtalanságot.
Csillagjegy: Kos

Kék achát: tisztítja az aurát. Megnyugtatja az elmét, ezért gondolattisztító. Egyensúlyt teremt bennünk. Kiegyensúlyozza a jin és jang energiát. Ráébreszt önmagunk értékeire. Emésztést, lelket segítő, serkentő. Tisztítja az  érzelmeinket is. Hasnyálmirigy gyógyító, vagyis feltárja előttünk az élet édességét. Kiigazítja az agy energiarendszerét, kiegyensúlyozza a két agyféltekét. Tisztítja a keringési rendszert. Erősíti az önbizalmat.

Korall achát: stabilizálja az aurát, elnyeli és átalakítja a negatív energiákat. Tisztító hatása fizikai és érzelmi szinten erőteljes. Ereje összhangba hozza a pozitív és negatív erőket, enyhülést ad, nyugtató hatású. Erősíti az önbizalmat, táplálja a szeretetet, bátorságot ad az újrakezdéshez. Elnyeli a negatív energiákat, jó hatással van a szívre. Erősíti az örömöt és boldogságérzetet. Szívcsakra.

Mohaachát: a felszabadulás köve. Megszabadít a nyomástól és a terhektől. Jó hatással van a szívre és a szívcsakrára, segíti a májat, az epét, a gyomrot és a hasnyálmirigy problémákat, csillapítja a lázat, tisztítja a  szöveteket és a nyirokrendszert. Tudatossá tesz, javítja a kommunikációt. Kiegyenlíti a jin és a jang energiákat. Vonzza a bőséget, gazdagságot. Felismeréshez segít, hogy a gondolataimmal, és pozitív érzéseimmel megváltoztathatom életemet. Változás köve. Segít feloldozni bilincseinket a tudatunkba. Szembesít gondolatainkkal, azok káoszával. Segít rendet rakni.